2010. január 17.

Én kérek elnézést, amiért nincs már autóm!

Technet.hu - Teszteltük a BKV-pótlót

A cikk eleje rávilágít egyfajta közösségi összefogásra, ami nagyon nagyon jó kezdeményezés! Tovább megyek, ezt miért csak BKV sztrájk alatt lehet megtenni? Azaz látszólag működik, tényleg segítenek egymáson az emberek!

Viszont, ami nagyon szemet szúrt az a cikk végén helyezkedik el:

Jobb híján BKV?


Kár, hogy BKV-val egyre inkább csak azok járnak, akik valamilyen okból (pl. életkor, költség, parkolóhelyek hiánya) nem engedhetik meg maguknak az autó gyorsaságát, kényelmét, kiszámíthatóságát. Az autóval járás komoly vízválasztó a jobb módban és szegényebb sorban élők között. Nem véletlenül ragaszkodnak olyan sokan még a viszonylag jó tömegközlekedésű Budapesten belül is végsőkig az autózáshoz, mert saját járművükkel nem kell alámerülni mások kilátástalanságába, nyomorába, amit a BKV-zók aligha úsznak meg. Környezetvédelmi okokból és a város élhetősége érdekében a közösségi közlekedést kellene népszerűsítenünk, de egy nem működő BKV-ra alapozzuk a munkába járást, a gyermekek mozgatását? Nehéz lemondani az autóról, legyen bármilyen öreg és ócska is. Akinek olyan jól megy a sora, hogy megengedheti magának az autózást, azt mi is arra kérjük, vegye fel az utcán bóklászókat, megállóban fagyoskodókat! Jó tenni jó érzés és bízhatunk benne, hogy a buszra, villamosra várók pont olyan normális emberek, amilyenek mi

Én nem értem az összefüggést a jó mód és az autó vagy, hogy valaki normális vagy sem, mert nincs autója. Továbbá sok kérdés felmerül még bennem, de nem alacsonyok le az idézet szintjére, mert akkor értelmetlen lenne ez az egész kezdeményezés.

2 megjegyzés:

Közreműködők